Balkong, uteplats och utemiljö

Riktlinjer för användning av balkong och uteplats

Balkonger och uteplatser är värdefulla för trivsel och avkoppling. Här kan du njuta av en kopp kaffe eller en måltid i det fria. För att alla ska trivas och för att säkerställa trygghet och ordning gäller följande riktlinjer.

  • Endast elgrill är tillåten på balkonger och uteplatser, för att minimera brandrisk och rökstörningar.
  • Skaka inte mattor, sängkläder eller andra föremål från balkongen. Detta kan orsaka obehag för dina grannar.
  • Blomlådor ska placeras på insidan av balkongräcket av säkerhetsskäl.
  • Var försiktig vid vattning av blommor så att vatten inte rinner ner till grannen under.
  • Mata inte fåglar eller andra djur från balkong, uteplats eller inom våra områden. Även om det görs med goda intentioner, kan maten tyvärr locka till sig råttor och andra skadedjur. För att förebygga problem kommer vi att se över våra områden och ta bort eventuella fågelmatplatser. Vi uppskattar ert samarbete och förståelse, så att vi tillsammans kan skapa en trygg och trivsam miljö för alla.

Ansvar för uteplats vid marklägenheter!

Om du hyr en lägenhet med tillhörande uteplats ansvarar du som hyresgäst för att underhålla växtligheten och hålla ytan i välskött skick.

Vår ambition – Enhetlighet utemiljö och arbetsmiljö!

Gnestahem strävar efter att våra områden ska vara välskötta, trivsamma och estetiskt tilltalande. Samtidigt prioriterar vi en god arbetsmiljö för vår personal.

  • Häckar som tillhör marklägenheter har en standardhöjd på cirka 90 cm. De klipps och putsas en till två gånger per år. Vid behov kan häckar genomgå föryngringsbeskärning under vinterhalvåret, vilket ger möjlighet för nya skott att växa fram och skapa frodig grönska under sommaren.
  • Innan arbete med häckar påbörjas informerar vi berörda hyresgäster. Detta ger dig möjlighet att flytta eventuella föremål för att underlätta arbetet och skydda din egendom.

 

 

Bild på en person som använder grästrimmer